Vježbe za mame i bebe

Program predstavlja kombinaciju vježbi za mame i bebe uz stručnu pomoć i nadzor fizioterapeuta. Osim što vježbanjem mame polako vraćaju formu koju su imale prije trudnoće, ujedno na zabavan i koristan  način provode vrijeme sa svojim djetetom.

Vježbajući, mame koriste težinu vlastitog djeteta umjesto utega. Početna dob bebe za sudjelovanje je 2 mjeseca, jer se tada javlja značajno intenzivnija socijalna komunikacija između mame i bebe. Fitness se provodi u malim grupama (do 5 polaznica), kako bi na taj način  fizioteraput mogao posvetiti dovoljno pažnje svakoj majci i bebi prilikom vježbi baby razvojne gimnastike.

Stručna pomoć i nadzor fizioterapeuta

Povezivanje majke sa bebom na zabavan i koristan način

Vježbanje u malim grupama

Trajanje: 2x tjedno po 45 min

Cijena: 250 kn/mj

Termin: utorak/četvrtak 9 – 9:45

 

Baby handling

Program razvojne gimnastike ili baby handlinga (ispravno postupanje s djetetom) provodi se s ciljem poticanja pravilnog psihomotornog razvoja djeteta kroz prve godine života, kao i prevencije loših obrazaca pokreta. Učenjem o baby handlingu, kod majke nestaje osjećaj nesigurnosti i straha u smislu držanja, presvlačenja i okretanja bebe, koji je često prisutan po rođenju djeteta.

Ispravnim postupcima, djetetovu mozgu se stalno šalju informacije o pravilnim položajima i kretnjama te se na taj način potiče rad središnjeg živčanog sustava.

Baby razvojna gimnastika se provodi u malim grupama kako bi se terapeut maksimalno posvetio svakoj bebi i mami jer je svaka beba posebna i jedinstvena što iziskuje individualan rad. Vježbe po Bobath konceptu vodi fizioterapuetkinja sa praksom rada u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. U programu mogu sudjelovati bebe od samog rođenja jer je cilj da majka što ranije usvoji vještinu handlinga.

Poticanje pravilnog psihomotornog razvoja

Usvajanje vještine handlinga, stvaranje bliskosti i razumijevanja između mame i bebe i stjecanje sigurnosti

Male grupe – individualan pristup svakom djetetu

Stručna pomoć i savjeti fizioterapeuta po Bobath konceptu