Bajkopričaonica

Ako želite da vam djeca budu pametna, čitajte im bajke.

Ako želite da budu još pametnija, čitajte im još bajki. –  A. Einstein

           Bajkopričaonica® je najposebniji program Centra u oblacima. Osmislili smo ga s puno mašte za djecu svih uzrasta. Djeca su  osobito osjetljiva za slušanje i primanje priča i bajki, uistinu vjeruju da je svijet bajki stvaran. Vjeruju da dobro pobjeđuje zlo, da mali, hrabri ljudi mogu pobijediti velike zločeste divove. Zamišljaju i vjeruju u neobične i maštovite svjetove u kojima žive fantastični likovi spremni na velike avanture. Poput spužve upijaju nove riječi, šire svoj rječnik. Uče prepoznavati osjećaje i suosjećati s likovima, razvijajući tako svoju emocionalnu inteligenciju.

Bajkopričaonica se ne temelji se na čitanju, već na glumačkoj interpretaciji priče.  Djeca se tako mnogo dublje užive u čarobni svijet priče. Tijekom interpretacije djeca aktivno sudjeluju u pričanju, a poslije samog pričanja slijede vesele igare osmišljene na temu priča te kreativna radionica na kojoj djeca mogu izraditi malu uspomenu na doživljenu Bajkopričaonicu. Na taj način dijete na nekoliko paralelnih razina doživljava i proživljava ispričanu priču.

Neke od Bajkopričaonica koje smo do sada izvodili bile su kineske, norveške i švedske priče, Oblačić u bradi Djeda Božićnjaka, a u izvedbama smo surađivali s Etnografskim muzejom u Zagrebu, Cest is d’Bestom, Dječjom bolnicom Srebrnjak, portalom Djeca.hr… Bajkopričaonicu organiziramo i prema vašim željama.