Vjenčić za vrata od šarenih trakica

Došašće je razdoblje koje čovjeka inspirira na više razina, kako na onoj duhovnoj, tako i na kreativnoj. Tragajući za idejom kako na simboličan način i vizualno obilježiti to razdoblje u našem razigranom centru, u izradi adventskog vjenčića za vrata željeli smo spojiti svima lako dostupne materijale, no i učiniti samu izradu vjenčića malim poligonom za dječje prstiće i finu motoriku. Tako je nastala ideja o vjenčiću od mekih, šarenih krpica.

Za izradu vam je potrebna jedna žičana vješalica ili malo žice koju ćete oblikovati u krug promjera 10tak cm. Također, potrebna vam je tkanina, visine 10-15 cm, koju se reže na trakice u širini 2-3 cm. Ako su djeca mlađeg uzrasta, poželjno je na tkanini iscrtati linije po kojima će rezati. Tanje tkanine teže je rezati pa debljinu i vrstu materijala birajte prema uzrastu djeteta.  Ne zaboravite prilikom rezanja obratiti pozornost i na djetetovu tehniku držanja škara te ga ohrabrivati u tom nimalo lakom zadatku, kako riječima, tako i pomoći, npr. pridržavanjem tkanine.Po završetku rezanja kreće avantura vezivanja trakica na žicuu krug. Za dječje prstiće to nije nimalo lak posao, no ljepota ovakvih kreativnih izričaja leži i u tome što vi kao roditelj djetetu možete pružiti dragocjenu podršku i pomoć u savladavanju izazovnog zadatka, poput ovog.

Što su trakice gušće nanizane, vjenčić će izgledati bogatije. Manje dijete vjerojatno neće imati strpljenja u ponavljanju nizanja trakica te će mu i u tome dobro doći Vaša motivacija. 

U donji dio vjenčića možete ubaciti i  veliku satensku mašnu ili pak neki drugi, vama drag, ukras. Nakon otprilike sat vremena rezuckanja i vezivanja, vjenčić je gotov. Dječje oduševljenje kad objese vjenčiće na vrata je neizmjerno – svi se ukućani, a i blagdanski gosti, mogu diviti njihovom kreativnom uratku!

Odgovori